ספריית תיכון ליד"ה
טלפון
0732539721
כניסה
×
כניסה
שם משתמש
סיסמה
זכור אותי
שכחתי סיסמא
|
שכחתי משתמש
דף הבית
דף הבית
אודות
הכל על הספרייה
חדשות הספרייה
פעילויות
כל מה שקורה אצלינו
הודעות לקוראים
הדרכה
המלציד"ה
תקנון
חדר רפי
חדר שיקו
מאגרי מידע
מאגרי מידע מקוונים
כללי ציטוט ביבליוגרפי
אירועים
כל מה שקורה אצלינו
קטלוג הספרייה
חיפוש ספרים ועוד...
חיפוש פשוט
חיפוש מורכב
עגלת ההזמנות שלי
כותרים חדשים
כותרים אחרונים בקטלוג
הספרים המושאלים ביותר
צרו קשר
דברו איתנו
חיפוש
מאגרי מידע
שואה ואנטישמיות
חיפוש
הצגת #
5
10
15
20
25
30
50
100
הכל
כניסות: 147
ארכיון יד ושם
כבר עם עליית הנאצים לשלטון בגרמניה ולאורך כל מלחמת העולם השנייה נמצאו מי שתיעדו את האירועים בזמן התרחשותם, פעמים רבות בתנאים קשים ביותר. עם תום המלחמה הוקמו במקומות רבים בעולם מרכזי תיעוד וגביית עדויות: במינכן, בוורשה, בלודז', בלובלין, בפריז, בברטיסלבה, בבודפשט ובמקומות רבים אחרים. המסמכים הראשונים הגיעו אל יד ושם מן ה"וועדות ההיסטוריות", ממרכזי התיעוד השונים וכן מגופים ציבוריים, מחוקרים ומאנשים פרטיים. החומר שנאסף בארץ הצטרף לתיעוד שאספו יהודים תוך כדי המלחמה, בגטאות, במחנות ובמסתור. מאז הקמתו פועל הארכיון באופן יזום במטרה לאסוף ולצלם מסמכים הנוגעים לגורלם של היהודים ושמורים בארכיונים השונים באירופה ובעולם. עם נפילת 'מסך הברזל' ופתיחת הארכיונים שבמזרח אירופה בסוף שנות ה-80 של המאה הקודמת, הורחב מאוד מפעל הצילום. בארכיון ניתן למצוא מסמכים, רשימות מתקופת השואה, תצלומים.
כניסות: 157
הספרייה הלאומית-אלבום אנטישמיות 1935
מארכיוני הספרייה הלאומית. באוטוסטרדה של שנאת היהודים: אלבום תצלומים ממסע בגרמניה בשנת 1935 בחודש ינואר 1936 הגיע לספרייה הלאומית אלבום תצלומים. האלבום נשלח על ידי המשרד הראשי של סוכנות הידיעות היהודית באמשטרדם. אלבום לא גדול: עשרים ושניים תצלומים בלבד. היה זה תיעוד של שלטים בגנות היהודים, הצהרות פומביות על אנטישמיות, על שנאת היהודים בגרמניה כפי שתועדו בסתיו של שנת 1935. באדיבות הספרייה הלאומית.
כניסות: 195
טוביה פרידמן-צייד נאצים. מארכיון הספרייה הלאומית
מארכיוני הספרייה הלאומית. הארכיון של צייד הנאצים טוביה פרידמן (2011-1922), המכיל שפע חומרים על פעילותו של פרידמן נגד פושעים נאצים, על מגעיו עם אישים ומוסדות ברחבי העולם, ועל מפעלו לתיעוד והשואה והנצחתה במסגרת המכון שהקים בחיפה, עיר מגוריו. באדיבות הספרייה הלאומית.
כניסות: 30
ספריית וינר לחקר התקופה הנאצות והשואה
תפריט נגישות
הגדלת טקסט
הקטנת טקסט
איפוס טקסט
ניגודיות כהה
ניגודיות בהירה
הדגשת קישורים
סמן גדול
סמן לבן